یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۷
کد خبر: 400829

یکی از مشکلات ساحل دریاچه ارومیه در محدوده پل میانگذر شهید کلانتری، کمبود سطل‌های زباله و امکانات جمع‌آوری پسماند است.

پسماند بحران تازه دریاچه ارومیه

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یک کنشگر محیط‌زیست اهل ارومیه گفت: یکی از مشکلات ساحل دریاچه ارومیه در محدوده پل میانگذر شهید کلانتری، کمبود سطل‌های زباله و امکانات جمع‌آوری پسماند است.

در سال‌های گذشته در بخش‌هایی از این محدوده حتی سطل زباله کافی وجود نداشت و فقط یک سطل در اطراف محوطه کشتی آرتمیا تعبیه شده بود. با پیگیری فعالان محیط‌زیست و انتشار تصاویر، تعداد سطل‌ها در مقطعی افزایش یافت اما همچنان امکانات موجود با حجم حضور گردشگران تناسب ندارد.

محسن قاصد  با اشاره به وضعیت برخی نقاط اطراف دریاچه تصریح کرد: وقتی یک محدوده ساماندهی نشده باشد و پسماندها به‌موقع جمع‌آوری نشوند، ممکن است این تصور ایجاد شود که منطقه به حال خود رها شده و همین موضوع می‌تواند رها کردن زباله در طبیعت را عادی جلوه دهد. این فعال محیط‌زیست با اشاره به اینکه جمع‌آوری زباله‌های اطراف دریاچه پیش از این در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته بود، گفت: استانداری آذربایجان غربی شهرداری را مکلف کرده بود هفته‌ای یک‌بار برای جمع‌آوری پسماندهای منطقه اقدام کند اما همین برنامه نیز به شکل منظم اجرا نشد.

هفته گذشته ‌ مدیرکل دادگستری آذربایجان غربی در جریان بازدید از منطقه، شهرداری ارومیه را مکلف کرد جمع‌آوری زباله‌ها را به‌صورت روزانه انجام دهد اما متأسفانه این تکلیف نیز تاکنون به شکل مستمر اجرا نشده و نیروهای شهرداری‌ هر از گاهی برای جمع‌آوری زباله به منطقه می‌آیند. قاصد تصریح کرد: در شرایطی که جمع‌آوری پسماند به‌صورت مستمر انجام نمی‌شود، گروه‌های مردمی بخشی از بار پاکسازی منطقه را   بر عهده گرفته‌اند. ما هم با همراهی گروهی از علاقه‌مندان و فعالان محلی حدود 3 ‌ماه است هر هفته به‌صورت منظم برای پاکسازی اطراف دریاچه برنامه داریم.


معمولا ۳۰ تا ۳۵ نفر در این برنامه‌ها شرکت می‌کنند و در 2 برنامه اخیر نیز حدود  ۱۵ محیط‌بان به گروه مردمی برای پاکسازی کمک کرده‌اند. این فعال محیط‌زیست با تأکید بر اینکه علاوه بر افزایش سطل‌های زباله و جمع‌آوری منظم پسماند، فرهنگسازی مسافران و گردشگران نیز یکی از مهم‌ترین راه‌های کاهش زباله در طبیعت است، گفت: آموزش نحوه رفتار در طبیعت باید از مدرسه آغاز شود.‌
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha